Noul președinte al USR, Dan Barna, a declarat luni la Rfi că vede USR ”in zona de centru-dreapta a politicii românești”.
”Una dintre prioritățile pe care le-am exprimat eu este aceea de definire doctrinară, pentru a putea avea răspunsul pe care îl așteaptă întreaga societate, ce fel de partid este USR-ul”, a mai spus Barna. ”Eu îl văd undeva în zona de centru-dreapta a politicii româneşti, în zona aceea a liberalismului proeuropean modernizator, care susţine explicit iniţiativa privată, care susţine dezvoltarea economică.”
„În ceea ce priveşte necesitatea dialogului şi ăsta este un lucru foarte important, pe care-l transmit întregului partid, acesta va exista. Eu nu vin pe o platformă revanşardă, ci pur şi simplu vin cu asumarea faptului că din acest moment, USR are o conducere aleasă legitim, USR are o conducere care îşi asumă să discute toate problemele care au existat în partid, tocmai pentru a ne putea concentra cu toţii pe ceea ce trebuie să facem, de fapt, să fim un partid de Opoziţie activ, care se opune confiscării României, pe care de luni de zile PSD şi ALDE ne-o transmit prin aproape fiecare măsură pe care o ia”.
”Ce voi face în perioada următoare va fi să am dialoguri individuale cu fiecare dintre cei opt colegi parlamentari care au decis să semneze acea scrisoare publică, să discut cu acele filiale care au decis să nu participe, sunt şase sau şapte filiale care au decis să nu participe la Congres”, a continuat Dan Barna. Din 42 evident că este o cifră mică, dar accept că există nemulţumiri în partid şi logica şi necesitatea este cea a dialogului.”
Despre riscul ca USR să se rupă în perioada următoare, Dan Barna a răspuns: „Este un risc nesemnificativ, în opinia mea, pentru că realitatea a arătat şi experienţa ultimelor luni a arătat că în momentul în care există dialog şi în momentul în care discutăm problemele faţă în faţă, problemele acestea interne inerente unui partid la început de drum, lucrurile funcţionează”.
Leave a Reply