Liviu Dragnea s-a prezentat luni la DNA. Liderul PSD confirmase duminică prezența în fața procurorilor anticorupție, fără însă a preciza în ce dosar este chemat. La sediul DNA s-au adunat mai mulți susținători ai lui Dragnea, inclusiv membri ai PSD și miniștri din Guvernul Tudose. Nu lipsesc nici oameni care sunt împotriva liderului PSD, de aceea la fața locului a fost instalat un dispozitiv de jandarmi, informează Digi24 .
UPDATE 9:30 – Liderul PSD, Liviu Dragnea, a ieşit de la DNA după aproximativ o jumătate de oră de audieri. Deși când a sosit a spus că va face declarații la ieșire, acest lucru nu s-a întâmplat. Conform surselor Digi24, Dragnea a fost citat la DNA în calitate de suspect într-un nou dosar, al treilea, privind fapte de corupţie, iar una dintre acuzații este abuzul în serviciu.
UPDATE 9:20 Conform unor surse Digi24, Dragnea a fost chemat în calitate de suspect, iar dosarul vizează activitatea firmei TelDrum.
Potrivit unor surse judiciare citate de „Adevărul” este vorba de un caz care vizează posibile fraude europene, iar astăzi, la DNA, ar fi audiate alte opt persoane. În acest moment, la DNA mai este audiat şi omul de afaceri Marian Fişcuci.
ACTUALIZARE 8:50 – Liderul PSD, Liviu Dragnea, a ajuns la DNA, luni dimineaţă, el fiind aşteptat de aproximativ 50 de membri de partid, între care vicepremierul Paul Stănescu, deputatul Claudiu Manda şi Marian Neacşu, secretarul general al partidului, care a spus că „orice coleg aflat în impas are nevoie de susţinere”. A mai fost prezentă și deputatul PSD Andreea Cosma, fiica fostului șef al Consiliului Județean Prahova Mircea Cosma.
Anunţul privind audierea lui Dragnea de către procurorii anticorupţie a fost făcut chiar de el cu o zi în urmă, fără însă a preciza în ce dosar a fost chemat.
Liderul PSD a ajuns la DNA în jurul orei 8.50, spunând că va face declaraţii la ieşire.
El a fost aşteptat de către un grup de aproximativ 50 de susţinători, membri ai partidului, care s-au adunat la DNA încă din jurul orei 8:00. Liderul PSD a fost primit cu aplauze de către aceştia.
Printre cei care au venit la DNA să îl susţină pe Dragnea se află vicepremierul Paul Stănescu, secretarul general al PSD, Marian Neacşu, deputatul Claudiu Manda, şef al Comisiei parlamentare pentru controlul SRI. Ei au susţinut că nu au vorbit cu Liviu Dragnea despre intenţia lor de a veni să îl susţină la DNA.
„Credem că orice coleg aflat în impas are nevoie de susţinere şi o vom acorda tuturor. Ne-am întâlnit ieri la TSD si acolo am decis să fim prezenţi. Este vorba de un coleg, preşedintele partidului şi primează prezumţia de nevinovăţie şi noi vom fi alături de dumnealui. (…) Am venit să îl susţinem pe preşedintele nostru, nu am venit să luăm cu asalt, vom avea o manifestare cât se poate de paşnică”, a spus Marian Neacşu.
La rândul lui, vicepremierul Paul Stănescu a spus că a venit în calitate de senator, pentru a-l susţine pe Liviu Dragnea.
„Sunt aici în calitate de senator, în semn de solidaritate cu preşedintele Camerei Deputaţilor, preşedinte al partidului”, a afirmat Paul Stănescu.
La DNA a venit pentru a-l susţine pe Dragnea şi Claudiu Manda.
„La ultimele două participări la ICCJ nu ar fi trebuit să fie admonestat şi batjocorit. (…) Nu am venit sa creăm presiune. Nu am vorbit acest lucru cu dumnealui”, a afirmat deputatul Claudiu Manda.
În faţa sediul PSD se află şi câţiva contestatari ai lui Dragnea supravegheați de forţe de ordine impresionante.
Conform unor surse Digi24, Dragnea a fost chemat în calitate de suspect, iar dosarul vizează activitatea firmei TelDrum.
Voi merge mâine la DNA”, a spus Dragnea, duminică, la sosirea la Congresul Tineretului Social-Democrat.
În ceea ce priveşte dosarul în care a fost citat, Liviu Dragnea a spus: „Ce contează?”. „Tot acest circ nu ar avea rost dacă nu aş fi citat”, a continuat liderul PSD.
Întrebat dacă se aşteaptă la o solicitare a DNA către Parlament pentru avizarea urmăririi penale în cazul său, Liviu Dragnea a răspuns: „S-ar putea să fie cam mult”.
DNA are în lucru mai multe dosare care l-ar putea viza pe Dragnea: dosarul Belina privind transferul braţului Pavel şi al insulei Belina din proprietatea statului în cea a Consiliului Judeţean Teleorman prin Hotărâre de Guvern (HG), dosarul Tel Drum, dar şi dosarul deschis ca urmare a investigaţiei Rise Project privind existenţa unor afaceri ale lui Liviu Dragnea în Brazilia.
De asemenea, Romică Părpălea, denunţătorul lui Dragnea în dosarul „Referendumul” şi cel care în 20 iulie a depus în 19 octombrie o sesizare referitoare la legăturile dintre Tel Drum şi Liviu Dragnea, a fost la DNA pentru a oferi detalii în legătură cu acest dosar. El a anunţat că a depus plângeri penale atât împotriva lui Liviu Dragnea, cât şi împotriva lui Carmen Dan.
În ceea ce-l priveşte pe Liviu Dragnea, el a apreciat că este vorba despre trafic de influenţă şi abuz în serviciu.Bărbatul susţine că deţine probe reprezentând documente, înscrisuri, declaraţii de martori în sprijinul acuzaţiilor sale.
Leave a Reply