Președintele PSD, Liviu Dragnea, și-a făcut apariția duminică la Congresul TSD susținând că se va prezenta luni la audieri, la DNA, fără a oferi însă detalii despre ce dosar este vorba.
”Nu este nicio surpriză, am spus-o de la început că tot acel circ n-ar avea rost dacă eu n-aș fi chemat acolo. O să merg, sigur. Mâine, da”, a spus Dragnea, duminică, la sosirea la Congresul TSD.
Liderul PSD nu a dorit să spună în ce calitate se va prezenta la DNA, în ce dosar sau dacă este vorba despre un nou dosar.
“Ce dosar? Eh, ce contează? Ca să fiu acolo (…) La mine cred că se trece direct în faza a doua, nu ne jucăm“, a răspuns el.
Dragnea a susținut că vineri nu a fost citat la DNA și că luni a fost chemat în fața procurorilor.
Întrebat dacă se așteaptă la o solicitare a DNA către Parlament pentru avizarea urmării penale în cazul sau, Dragnea a răspuns: “S-ar putea să fie cam mult“.
Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică, la congresul tinerilor social-democrați că “trebuie să fim realiști: fără greșeli societatea nu poate înainta“.
“Prin natura politicii se fac greșeli” a declarat liderul PSD, adăugând că unele decizii sunt “neapreciate, chiar înjurate de o parte a societății”.
Peste 2.500 de tineri social – democraţi îşi aleg duminică preşedintele pentru următorii doi ani, în cadrul unui Congres organizat la Romexpo, unde au fost aşteptaţi tineri de stânga din SUA, din statele UE şi din Republica Molodova. În prezent, liderul TSD este Gabriel Petrea, ministru al Dialogului Social. La alegeri, el va candida pentru un nou mandat. Dintre liderii PSD, la Congres au fost prezenţi Liviu Dragnea şi Nicolae Bădălău, precum şi ministrul Apărării Mihai Fifor. La eveniment a participat şi premierul Mihai Tudose.
*La cum ne hăituiesc ăștia, chiar că parcă suntem pirați
“Nu poate exista nicio măsură care să-i mulțumească pe toți“, a afirmat Dragnea la reuniunea TSD, argumentând și cu un citat din Winston Churchill: “Cea mai proastă formă de guvernare este democrația, cu excepția celorlalte“.
Dragnea a afirmat că este vorba de “o sumă de greșeli politice asumate”, dar PSD, ca cel mai mare partid din România, trebuie să limiteze numărul acestor greșeli.
Coloana sonoră a filmului “Pirații din Caraibe’ a putut fi auzit duminică la Congresul TSD de la Romexpo, între discursurile liderilor partidului, potrivit news.ro, citat de HotNews. La fel s-a întâmplat și în momentul în care la tribuna Congresului a fost invitat Liviu Dragnea, care și-a început discursul întrebându-l pe liderul organizației de tineret Gabriel Petrea: “Gabi, cum ai ales muzica asta?“.
Cel care a dat răspunsul a fost tot Dragnea: “La cum ne hăituiesc ăștia, chiar că parcă suntem pirați“.
*Din punctul meu de vedere, (protestatarii -n.r.) cred că nu au toate informațiile
Dragnea a fost întrebat de jurnaliști ce le transmite celor care au anunțat că vor ieși și în această duminică în stradă pentru a manifesta împotriva măsurilor Guvernului, urmând să protesteze inclisiv la sediul PSD din Kiseleff.
“Am auzit și eu asta. În ceea ce privește modificările la Codul Fiscal, noi ne urmărim programul de guvernare care a fost susținut de milioane de români. Este și vorba de un pachet de măsuri care ajută și creșterea veniturilor la bugetul de stat, care asigură și stabilitatea fondului de pensii, care simplifică procedurile pentru firme și care în unele situații chiar mărește salariile nete pentru salariați, iar firmele nu plătesc mai mult“, răspuns el.
“Din punctul meu de vedere, cred că nu au toate informațiile“, a adăugat Dragnea.
Întrebat dacă a fost vreun moment în care premierul Mihai Tudose “a dat înapoi” și nu a mai dorit adoptarea noilor măsuri fiscale, Dragnea a susținut că nu a existat “nicio ezitare”.
“Am lucrat în permanență cu Mihai Tudose în toată perioada, nu a fost nicio ezitare; am vrut să facem mai multe analize“, a spus el.
*Categoric, impozitul pentru angajații din IT rămâne zero
Dragnea le-a declarat reporterilor, duminică, înainte de congresul TSD, că ordonanța de urgență de modificare a Codului fiscal, care intră acum în Parlament după ce a fost publicată în Monitorul Oficial, nu ar trebui modificată de către Legislativ.
El a menționat însă că există “o singură problemă”, respectiv cea legată de eliminarea prin noul act normativ a impozitului zero pentru angajații din IT, dar că această situație “va fi rezolvată de către Guvern”.
“Avem o singură problemă, care va fi rezolvată de către Guvern, cei care lucrează în IT, care aveau deja impozit pe venit zero… Dar sunt mai multe variante pe care colegii din Guvern o să le propună, în așa în fel încât firmele din IT să aibă avantaje în continuare”, a declarat Dragnea.
“Categoric, impozitul zero rămâne”, a subliniat el.
*PSD nu va da înapoi
Liviu Dragnea, a mai declarat duminică că partidul pe care îl conduce nu va da înapoi în fața celor care se tem de schimbare și încearcă să ‘saboteze’ reformele, informează Agerpres.
Dragnea a menționat, printre altele, că PSD se luptă astăzi cu ”mize grele”, cum ar fi reforma fiscală, reforma din justiție, creșterea veniturilor românilor, relansarea economiei și aducerea la zi a infrastructurii , iar, din păcate, adversarii politici, dar și alți adversari ”implicați ilegal în lupta pentru putere”, încearcă, cu orice preț, să pună piedici eforturilor guvernanților.
”PSD nu va da înapoi. Când vrei să smulgi societatea din stagnare trebuie să îți asumi un anumit tip de acțiune și să o duci până la capăt, indiferent de piedici și de adversari (…) Cu siguranță știți și vedeți că mulți nu vor schimbare și vor încerca să ne oprească. Sistemul însuși, despre care se vorbește generic, manifestă totdeauna, oriunde, o rezistență la schimbare. Sunt unii care se simt amenințați de aceste schimbări (…) și vor încerca să te lovească, să ne lovească. Sunt mulți care au de pierdut în urma schimbărilor pe care am început să le facem, dar să nu uitați că cei mai mulți, zdrobitor de mulți au de câștigat”, a declarat Liviu Dragnea.
El a mai spus că nu va accepta să fie complice cu cei care se opun reformelor, indiferent de obstacolele care i se pun în față. Dragnea a afirmat că nu vrea să fie complice cu cei care vor “să țină România pe loc”, cu cei care timp de 12 ani au construit “cu migală” un sistem ”corupt și nenorocit” care ”sugrumă drepturi și libertăți”, care vor să se substituie democrației și votului a milioane de români pentru a controla țara, care vor să fie mai presus de lege și nu doresc ca România să devină cu adevărat un stat de drept, cu cetățeni liberi, ale căror drepturi fundamentale să fie respectate.
Leave a Reply