Procurorul general a precizat ca informatizarea parchetelor este un demers fără precedent ca amploare și ca sume care au fost investite în acest proces de modernizare – circa 70 de milioane de lei în două proiecte distincte. ”Informatizarea ne va aduce, pe lângă modernizarea și apropierea de standardele europene, o mai bună gestionare a resurselor umane și economice, financiare ale Ministerului Public, ne va aduce, de asemenea, o transparență mai bună, posibilitatea de a primi de către justițiabili informații privind stadiul dosarelor care se află în curs, posibilitatea avocaților de a primi diverse acte, conform legii, pentru a nu mai veni până la sediul Ministerului Public.” a mai subliniat Augustin Lazăr.

Augustin Lazăr: Corupția este o chestiune veche care trebuie combătută cu fermitate
În cadrul unui eveniment public, prilejuit miercuri de celebrarea Zilei Europene a Justiției Civile, la sediul Parchetului General, procurorul general Augustin Lazăr a vorbit despre structura unităților de parchet din țară, despre istoria sistemului judiciar în România și despre reforma justiției din ultimii ani, informează HotNews, citând Agerpres.
Procurorul general a afirmat că ”o justiție modernă presupune, la standardele europene, un act de justiție corect, echitabil, un act de justitie realizat într-un termen rezonabil, fiindcă altfel își pierde mult din importanța lui (…) și, de asemenea, un act de justitie realizat într-o manieră transparentă. În Romania, Justitia a urmat, în ultimii 15 – 20 de ani, un ritm accelerat de reformare, de modernizare, ceea ce ne-a ajutat să ne apropiem de standardele europene, și aș putea spune că la acest moment avem o justiție la standarde europene, o justiție modernă, una care se bucură de încrederea societății”, a mai arătat Augustin Lazăr. ”Există câteva priorități care sunt avute în vedere în activitatea procurorilor. Una dintre ele este binecunoscută: combaterea corupției este o chestiune mai veche care trebuie continuată cu fermitate, pentru ca noi să ne aflăm la standardele celorlalte state europene, ca și structuri specializate de combatere, ca și fermitate și apoi, sperăm, și frecvența întâlnirii acestei corupții”, a afirmat Augustin Lazăr.
Leave a Reply