Cel mai cunoscut sibian al momentului, președintele României, Klaus Iohannis, nu a fost inclus în cartea “Personalități de referință ale Sibiului” care va fi lansată oficial vineri, sub egida Universității “Lucian Blaga” (ULBS) din oraș, având ca și coautor chiar pe purtătorul de cuvânt al ULBS, Teodor Boantă.
Întrebată de ce Klaus Iohannis nu face parte din această carte dedicată personalităților de referință ale Sibiului, autoarea cărții, Ioana Bărbulescu, a declarat miercuri, pentru Agerpres: ” Eu am trimis solicitarea, fie nu a ajuns la el, fie a refuzat, nu pot să știu, nu am primit un răspuns la solicitarea mea“.
În această carte apar, printre alții, Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza, preotul Constantin Necula, președintele USR, Dan Barna, rectorul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu, profesorul Ioan Bondrea, directorul Teatrului Național “Radu Stanca” din Sibiu, actorul Constantin Chiriac, președintele Societății Române de Chirurgie Endovasculară, medicul Victor Costache, sau fostul prefect al județului Sibiu, Lucian Radu.
Această lucrare este o culegere de interviuri. Liderul USR, deputatul Dan Barna, explică în această carte de ce nu practică meseria sa, avocatura.
“Cariera mea a evoluat de la activist civic în organizații studențești și Salvați Copiii, spre consultant al Comisiei Europene, apoi antreprenor în domeniul fondurilor structurale, apoi secretar de stat în guvernul tehnocrat și în prezent politician și de foarte curând președinte USR. În oricare dintre etape, satisfacția principală o găsesc în a întâlni și a lucra cu oameni deosebiți, cu idealuri și ambiții benefice comunității. Poate de aceea nu practic avocatura, meseria mea, pentru că în proiecte întâlnești oameni cu idealuri și vise, într-o mai mare măsură decât în tribunale”, declară Dan Barna, în cartea “Personalități de referință ale Sibiului”. De asemenea, Barna spune că “iubește cărțile vechi, puzzle-ul, practică jocul de carlin, fiind vicecampion național”.
Lansarea cărții va avea loc vineri, 24 noiembrie, de la ora 18,00, la Teatrul Gong, în cadrul unei gale la care sunt invitate “personalități de elită din Sibiu”, dar și cei care au fost intervievați, potrivit autorilor.
“Proiectul s-a desfășurat sub egida Universității ‘Lucian Blaga’ din Sibiu, care s-a alăturat, ca un garant al calității, sprijinind întreg procesul editorial”, se mai arată în comunicatul de presă al universității sibiene.
Autorii nu au oferit detalii despre prețul cărții sau de unde se va putea cumpăra.
Leave a Reply